Fotojournalistikk: Strålende Hillary på LGBT-valgmøte i Florida

Presseturen i Florida ble plutselig forvandlet fra LGBT-reisefortellinger, til å dekke årets store (politiske) mediabegivenhet; Valget i USA og Hillary Clinton på LGBT-møte.


Artikkel: Tekst og foto

(Fort Lauderdale, 31.10.16) Hillary Clinton ble søndag 30. oktober mottatt som en dronning i LGBT miljøet i Florida, og kom med et tydelig budskap at det er hun som best vil ivareta rettighetene til LGBT-personer som USAs neste president.

Hiullary Clinton i Wilton Manors

I den hektiske valgkampinnspurten i USA valgte presidentkandidaten Hillary Rodham Clinton å prioritere et LGBT-valgmøte med et stort pressefølge på slep. Kun 9 dager før valget ble Hillary hyllet som en ekte «Queen among queens» i Wilton Manor ved Fort Lauderdale. Hennes budskap føltes ekte og responsen var ekstatisk.

taa_3162-trond-alexander-tune

”Det er flott å være her i The Manor Complex,” sa Hillary Clinton til den jublende folkemengde og signaliserte at med en så entusiastisk mottakelse følte hun seg blant venner.

Knapt et døgn etter at arrangøren Hotspots Magazin fikk beskjed stod presidentkandidaten på talerstolen. Det var kun noen få timer etter at den kjente LA-baserte dj Tony Moran avsluttet en vanvittig Haloween-fest på samme sted. De første tilhengerne stilte seg i kø allerede kl. 6.30 lokal tid ved The Manor, byens største klubb som tar rundt 1000 gjester.

taa_3105-trond-alexander-tune

Klubben i Wilton Manors var fylt med tilhengere i alle aldre

Først kl. 13.30 kom Hillary og klubben var stuende full av LGBT-tilhengere med plakater, lokale prominenser og presse. Hundrevis ble avvist ved døren, men Hillary hilste via høyttaler ut til dem.

Queen among queens

taa_3065-trond-alexander-tune

”I know I’m preaching to the choir,” sa den storsmilende presidentkandidaten etter å ha fått kontroll på de entusiastiske tilhengerne.

Floridas største LGBT-miljø.

Wilton Manor ligger noen kilometer unna Fort Lauderdale og har Floridas største LGBT-miljø. Her har tusenvis av homser og lesber slått seg ned fast på flukt fra kulde, høye boligpriser og diskriminering.

De fastboende har skapt et utelivstilbud for homoer som kan konkurrerer med de største byer i USA, og lille Wilton Manor tiltrekker seg homoturister fra hele verden.

Love Trumps Hate

taa_2950-trond-alexander-tune

”Donald Trump har et forferdelig forhold til LGBT-rettigheter. Dette valget avgjør, om vi kan fortsette med de fremskritt vi har oppnådd, eller se dem fjernet igjen,” sa Hillary Clinton.

”Donald Trump har sagt at han vil utpeke høyesterettsdommere som vil omstøte ekteskapsrettighetene, og at han vil oppheve president Obamas beslutninger om beskyttelse av LGBT-personer mot diskriminering.”

Hillarys visjon: En AIDS-fri generasjon

Hillary Clinton lovet også å jobbe for visjonen om en aids-fri generasjon og for å bekjempe vold, mobbing og hjemløshet, som i USA rammer unge LGBT’ere, som blir kastet ut hjemmefra av homo-, bi- og trans-fobiske foreldre.

taa_2973-trond-alexander-tune”Og vi vil sette en stopper for de skadelige, såkalte omvendingsbehandlinger. LGBT’ere har ikke bruk for å bli kurert. De trenger å bli akseptert og inkludert,” slo Hillary Clinton fast, til stor jubel blant tilhørerne på homo-diskoteket.

USA skal gå foran

”Jeg har rest til 112 land som utenriksminister og har sett hvordan land rundt om i verden behandler lesbiske, homser, biseksuelle og transkjønnede. Og jeg mener av hele mitt hjerte, at USA skal vise vei som det gode eksempel,” sa Hillary Clinton.

taa_2975-trond-alexander-tune

Ofrene fra Orlando-massakren var ikke glemt.

”Og det skal gjelde for LGBT’ere i hvert et hjørner av vårt land. Glem ikke, at de fleste av dere er flyttet hit til Wilton Manors langveis fra, fra steder i USA, hvor LGBT’ere stadig blir diskriminert.”

”Der er fremdeles stater her i USA, hvor man kan bli gift om lørdagen, poste bryllupsbilder på søndagen og bli sagt opp på mandagen, kun for at man er den man er, og elsker den man elsker.”

Pressekaos og motstandere

taa_3212-trond-alexander-tune

Etter ca 25 minutter takket Hillary og hilste på tilhengerne nærmest scenen. Deretter fikk hun tid til en liten appell i en åpen losje ut mot veien hvor det stod hundrevis av de som ikke fikk plass i klubben. Dermed fikk mange likevel oppleve henne.

taa_3289-trond-alexander-tune

Sikkerhetsoppbudet var stort, og knapt en time etter at hun kom, var Hillary igjen på vei for å overbevise andre tilhengerskare i den viktige delstaten Florida, som tidligere har avgjort presidentvalg i USA.

Utenfor var det også enkelte Trump-tilhengere som forsøkte å skape oppmerksomhet.Distribusjon

Artikkelen og foto ble solgt til medier i Norge, Danmark og Sverige,

Foto til Danmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.